Hallo, mijn naam is Lesley Jacobs, zoals je waarschijnlijk al door had door de naam van de URL.
Bij deze wil ik je verwelkomen op deze aardig standaard website waar een paar dingen opstaan die mij zoal bezig houden; mijn baan als software developer (programmeur, voor de leken), mijn zelfgeschreven horror-verhalen, een blog over schrijven en wat ik daar zoal ben tegengekomen en het leven van mij met mijn vriendin, twee zoons met autisme en een dochter die deze diagnose niet heeft.
Schrijven
Iedereen heeft wel eens een verhaaltje geschreven in hun jeugd. Of het nu een kort verhaaltje is, een strip of een blog – er zijn zoveel manieren om een verhaal te vertellen. Veel mensen dromen ervan om ooit een verhaal te publiceren als ze ouder worden. Sommigen proberen een verhaal te schrijven, maar stoppen als het veel werk blijkt te zijn, of dat het niet zo goed is als ze dachten. Heel af en toe lukt het iemand om een verhaal af te ronden. Maar zelfs als het niet gepubliceerd wordt is het nog steeds een kunst.
Ikzelf heb al een boel meegemaakt wat betreft schrijven en ook al is er niks van mijn werk gepubliceerd wil ik toch mensen helpen die nieuw zijn in het schrijven van verhalen. Ik zal hier dan ook regelmatig (kuch, elke twee weken? Elke maand?) bloggen over dingen die met schrijven te maken hebben, samen met het plaatsen van snippets van verhalen die ik heb geschreven. Soms misschien ook een kort verhaaltje als het niet gepubliceerd is.
Wat betreft mijn eigen schrijven, ik schrijf horror. En voordat je gillend wegrent laat ik even nuanceren dat ik niet schrijf om koppen over straat te laten rollen in een zee van bloed. Als er horror is, dan is het iets wat jij en ik kunnen meemaken als we geluk hebben. Of pech, afhankelijk hoe je het wilt zien.
De meeste horror is simpelweg hoe onze geest het interpreteert; voor sommigen is een shaduwfiguur een spook, voor anderen is het een overleden familielid, voor weer anderen is het iets wat ze bang maakt buiten alle proporties. Meestal is een schaduw gewoon een schaduw, maar soms is het ook iets heel anders. En als dat het geval is, dan zal ik er over schrijven.
Software development
In dit vak moet je vaak ook allerlei troubleshooting doen om je werk verder te kunnen doen, onderzoek, tools zoeken en manieren vinden om dingen te fixen. En dat allemaal omdat je iets moet opzetten. Dat kan ontzettend frustrerend zijn, dus ik hoop dat ik je kan helpen door een paar van die frustraties te posten om je wat handvatten te geven wat er allemaal mis kan gaan als je gewoon iets wilt doen. Van die problemen die belachelijk vage oplossingen en workarounds hebben. Bovendien is het voor mij ook fijn als naslagwerk hoe ik iets heb opgelost. Documentatie is één ding, maar het is wel fijn dat je het zelf ook altijd bij de hand hebt.
Autisme
Iedereen kent het inmiddels wel, autisme. Wat een heleboel mensen niet weten is wat het eigenlijk echt is. Met twee kinderen met een redelijk unieke genetische afwijking (slechts 4 mensen in de hele wereld) word je echter al snel een onvrijwillig expert. Sommige problemen kun je tacklen. Andere problemen blijken een stuk lastiger.
Onze oudste is wat men een ‘laag functionerende autist’ noemt; hij praat niet, hij maakt geen oogcontact, hij houdt er niet van om aangeraakt te worden en de enige manier waarop hij communiceert is dat hij je arm pakt en je naar hetgene toe trekt wat hij wil. Onze jongste zoon lijkt meer op een ‘hoog functionerende autist’; hij kan praten, hij communiceert en hij wordt krijgt nooit genoeg van jouw knuffels. Of van anderen die in de buurt zijn.
Hoewel de klassificaties van laag en hoog niet erg worden gewaardeerd door mensen met autisme, omdat het puur aangeeft hoe goed ze integreren in een samenleving van mensen zonder autisme, noem ik het wel. Puur omdat de mensen die geen idee hebben van autisme toch ergens moeten beginnen. En net als met mensen zonder autisme, zijn mensen met autisme net zo gevarieerd, in karakter, maar ook in autisme.